В Україні до 12 років тюрми засудили військового рф за погрози та грабіж мирних мешканців Київщини

В Україні до 12 років тюрми засудили військового рф за погрози та грабіж мирних мешканців Київщини

Російського військового засудили в Україні до 12 років тюрми за погрози та грабіж мирних мешканців Київщини. Про це повідомили у Офісі генерального прокурора.

За даними ОГПУ, російського військовослужбовця визнали винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) та засудили до максимальної міри покарання, передбаченої санкцією цієї статті.

"На початку березня 2022 року під час окупації села Богданівка Броварського району Київської області засуджений разом з іншими військовими країни-агресора за допомогою військової техніки вдерлися на територію приватного домоволодіння, де знаходилась цивільна особа.

Зайшовши до помешкання, погрожуючи застосуванням автоматичної зброї та вбивством, засуджений примусив чоловіка лягти на підлогу… Окупант наносив чоловіку удари... Припинивши його бити, засуджений разом з іншими військовими рф вимагали передати їм золоті вироби, грошові кошти, мобільний телефон", - йдеться у повідомленні.

Потерпілий, побоюючись за своє життя та здоров’я, віддав мобільний телефон, гроші та сімейні золоті прикраси на значну суму. Росіяни все награбоване розділили його між собою. А згодом ще і пограбували крамницю на подвір’ї будинку.

Ще деякий час окупанти утримували постраждалого, а згодом - відпустили.

photo_2023-10-25 14.57.42.jpeg (67 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ знешкодила у Києві агентів фсб рф, що готували серію вибухів на об’єктах ЗСУ та Міністерства оборони.

Головне