У судовій охороні пояснили, хто мав слідкувати за відсутністю небезпечних предметів у Гуменюка

У судовій охороні пояснили, хто мав слідкувати за відсутністю небезпечних предметів у Гуменюка

Перевірити відсутність заборонених предметів у Ігоря Гуменюка, який влаштував вибух у будівлі Шевченківського райсуду Києва, повинні бути працівники Національної поліції та Національної гвардії. Про це розповів т.в.о голови Служби судової охорони Віктор Мороз кореспондентці "Ми-Україна".

За його словами, співробітники Служби судової охорони перевіряють на заборонені предмети лише під час входу до будівлі суду.

"Співробітники Служби судової охорони виконували завдання за призначенням. Адже їхнє призначення - це перевірка заборонених предметів під час входу в суд. А конвойне приміщення - це окремий вхід в судовій установі. І співробітники судової охорони перевірки конвойних приміщень, згідно з законодавством, не проводять. Але почувши вибухи співробітників судової охорони було завчасно повідомлено заступником командира певного підрозділу даної судової об'єкт-установи щодо того звуку, який відбувся у судовому засіданні. Після того відбулася евакуація працівників суду. І далі (служба, - ред.) почала діяти відповідно до плану взаємодії", - пояснив Мороз.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова МВС Ігор Клименко повідомив, що чоловік, який влаштував вибух у Шевченківському районному суді Києва, загинув. За словами міністра, він самоліквідувався. Також Клименко підтвердив і його особу – це був Ігор Гуменюк.

Головне