В СБУ озвучили дані слідства щодо удару по Костянтинівці

В СБУ озвучили дані слідства щодо удару по Костянтинівці

Служба безпеки України після розслідування New York Times заявила, що розслідує обстріл росіянами ринку в Костянтинівці і, за даними слідства, по ньому вдарили окупанти із комплексу С-300.

Автор цього розслідування неодноразово просував російські наративи. В Офісі президента запевнили, що суспільство "точно отримає відповідь" на питання, що саме сталося в Костянтинівці.

Про це повідомили в пресслужба СБУ в коментарі hromadske.

Розслідування здійснюється за 438 статтею Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Наразі досудове розслідування триває, призначено низку експертиз для встановлення всіх обставин воєнного злочину.

Джерело hromadske у Силах безпеки та оборони України заявило, що автор статті NYT Томас Гіббонс-Нефф неодноразово був помічений на просуванні російських наративів й систематично готує антиукраїнські матеріали в New York Times. Його вже двічі позбавляли прескарти ЗСУ за порушення правил роботи в районах бойових дій.

Як писали “Ми-Україна” раніше, упродовж 18 вересня росія здійснила 19 обстрілів по цивільному населенню Донецької області. Двоє людей вбито, ще четверо — поранено.

Головне