В РНБО відреагували на кадирівський вкид про взяття Рижівки

В РНБО відреагували на кадирівський вкид про взяття Рижівки

Російські війська дійсно зробили спробу промацати міць української оборони в районі села Рижівка, що у Білопільській міській громаді на Сумщині, однак Сили оборони дали адекватну відповідь на ці зазіхання. Активних бойових дій в прикордонній зоні наразі не спостерігається, наголосив очільник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

"Росіяни спробували промацати оборону в напрямку Рижівки, яка є "супутником" російського Тьоткіно. Активних дій в прикордонні наразі немає. Сили оборони ситуацію контролюють, ворог отримав вогневе ураження", - заявив він.

У ЦПД зауважили, що останні події на кордоні Сумської області викликали занепокоєння щодо можливого повторення сценарію, який раніше мав місце на Харківщині. Проте, станом на зараз, ситуація на Сумщині відрізняється.

"Порівнювати ситуацію з Харківщиною станом на 08:00 не варто", - підкреслили у відомстві.

Водночас Коваленко не став заперечувати факт, що загроза дій окупантів в прикордонні залишається. 

Як відомо, глава Чечні Рамзан Кадиров у своєму Telegram-каналі заявив, що підрозділи полку "Ахмат-Чечня" та інші сили армії рф взяли населений пункт під свій контроль "за три дні". Ця інформація не відповідає дійсності. Голова Білопільської громади Юрій Зарко, до якої належить Рижівка, у коментарі "Суспільному" чітко наголосив, що ніяких російських військ у селі немає. Він спростував заяви Кадирова та закликав не вірити фейковим новинам. За словами Зарка, станом на 22 травня 2024 року в Рижівці залишалося лише семеро місцевих жителів. 

Аналітики з групи DeepState також підтверджують, що з 2022 року і по сьогодні статус Рижівки залишається незмінним. Українські сили практично не присутні в самому селі, яке де-факто перетворилося на "сіру зону". Це дозволяє ворожим диверсійно-розвідувальним групам (ДРГ) час від часу заходити на територію села з боку російського кордону.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у місті Ромни Сумської області сталося займання у цеху підприємства, на якому зберігалася велика кількість горючих матеріалів.

Головне