В рф запустили інформаційну атаку проти українців за кордоном, - ГУР

В рф запустили інформаційну атаку проти українців за кордоном, - ГУР

Російські спецслужби розпочали нову хвилю інформаційних атак на українців, що перебувають за кордоном. Громадянам України надходять повідомлення з закликами допомогти Москві вигнати "американських сатаністів з ісконно руської землі".

Про це повідомляє пресслужба ГУР МО.

Ця атака спрямована на залякування, деморалізацію та дезорганізацію українців.

Телефони українців у різних країнах світу отримують провокаційні повідомлення, які закликають допомогти Москві у виході "американських сатаністів" з "исконно руської землі".

Ці повідомлення використовують стилістику луб’янських лінгвістів, об'єднуючи кліше про відновлення "Киевской Руси" і фрази типу "бережіть себе и своих родных", чи "сохраним жизни людей". Українська розвідка зауважує, що ці фрази є комбінацією кремлівської пропаганди та загрози в одному висловлюванні.

У заключних частинах цих повідомлень вміщені факсиміле московських спецслужб з написом: "с России с любовью".

ГУР наголошує, що ця інформаційна атака рф спрямована на створення залякування, деморалізації та дезорганізації серед українців за кордоном. Крім того, використання подібних методів свідчить про жанрову кризу чекістів, які отримали завдання з інформаційно-психологічного впливу на українців.

Напередодні у Генштабі спростували фейк про загибель 108 українських бійців під Авдіївкою.

У публікації політолог Віталій Бала повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, що більше 100 військових із однієї з бригад були відпущені додому на тиждень, щоб відзначити різдвяні свята. За його словами, вони обрали учасників жеребкування.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ватажка "ДНР" Пушиліна заочно засудили до 15 років ув'язнення.

Головне