В рф оголосили про евакуацію ще одного району Курської області

В рф оголосили про евакуацію ще одного району Курської області

Російська влада оголосила про евакуацію населення Бєловського району Курської області. Це рішення було оголошено тимчасово виконуючим обов'язки губернатора Олексієм Смірновим.

Площа району складає 950,6 км, він межує Суджанським, Великосолдатським, Обоянським районами Курської області, а також з Бєлгородською областю рф та українською Сумщиною.

"Я доручив регіональному Мінтрансу підготувати додатковий транспорт. Автобуси вже чергують у безпечних зонах. Зараз головне – оперативно оповістити жителів населених пунктів про можливість виїхати з району," - заявив Смірнов.

Ситуація в районі описується як "дуже напружена". Глава Бєловського району Микола Волобуєв раніше закликав місцевих жителів до добровільної евакуації.

"Хто може самостійно прибути до пункту збору в селі Довгі Буди або в населений пункт Бушмено Обоянського району - будуть надані автобуси. Хто ще залишився на території - переконливе прохання до всіх жителів покинути район," - наголосив він.

Напередодні, 11 серпня, Міністерство оборони рф заявляло про "припинення спроби прориву ЗСУ в Бєловський район Курської області".

Нагадаємо, від ранку 12 серпня у Бєлгородській області рф також розпочалася евакуація. Влада вивозить жителів Красноярузького району через "загострення ситуації" на кордоні з Україною. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч на 10 серпня російська влада оголосила про введення в дію режиму "контртерористичної операції" (КТО) в прикордонних Брянській, Курській та Бєлгородській областях.

Головне