В ОВА оцінили ймовірність наступу російських загарбників на Сумщину

В ОВА оцінили ймовірність наступу російських загарбників на Сумщину

Армія російської федерації наразі не має ударних угруповань для здійснення наступальних дій у напрямку Сумської області. Про це повідомив очільник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх.

За його словами, відбулося розширене засідання Ради оборони області, на якому також було присутнє керівництво Сил оборони України. Учасники засідання проаналізували ситуацію на кордоні та говорили про готовність відповідних оборонних рубежів.

Артюх додав, що підрозділи ЗСУ, які знаходяться на території Сумської області, готові до будь-яких дій ворога.

"Нашу готовність було перевірено відповідним керівництвом, вже намічено відповідні заходи щодо вдосконалення, підвищення готовності оборонних рубежів. Також тривають заходи евакуації з прикордонних громад та населених пунктів, їхня своєчасність та забезпеченість відповідними матеріально-технічними засобами", - зазначив очільник ОВА.

Нагадаємо, що російське окупаційне військо у ніч з 21 на 22 травня знову здійснило дронову атаку по Україні. Для ураження ворог застосував майже чверть сотні "шахедів", українські захисники неба відбили атаку, знищивши всі засоби повітряного нападу. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія може розпочне наступ на Сумську область з метою відволікти українські сили від інших ділянок фронту.

Головне