В ОП назвали регіони з найбільшими проблемами з укриттями

В ОП назвали регіони з найбільшими проблемами з укриттями

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україні виявився брак укриттів, захисних споруд та бомбосховищ. В Запоріжжі, Сумах, Києві, Херсоні, Чернігові, Одесі, Миколаєві та Харкові укриття не відповідають нормам.

Про це заявив заступник голови Офісу Президента Олексій Кулеба.

За його словами, після трагедії в Деснянському районі Києва, яка сталася через зачинені двері в укриття, влада країни зайнялася їхньою перевіркою та облаштуванням.

Ті, що були, здебільшого виявилися в незадовільному стані, непідготовленими або абсолютно недоступними для людей. 

"Місто Запоріжжя, Сумська область, Конотопський район, місто Суми, Житомирський район Житомирщини, Білоцерківський район Київщини, міста Київ, Херсон, Чернігів, Одеса, Миколаїв, Харків, Конотоп, Біла Церква. У цих містах роботу посадових осіб, які відповідають за стан, визнано незадовільною", – сказав він.

Олексій Кулеба додав, що РНБО  протягом тижня визначиться по кожному органу з дисциплінарними рішеннями щодо керівних посад у цих регіонах та містах, які відповідають за цей напрямок роботи.

"Протягом тижня будуть ухвалені рішення щодо цих посадових осіб", – запевнив Кулеба.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував кадрові рішення після перевірки стану укриттів в Україні.

За словами глави держави, на засіданні РНБО питання перевірки укриттів було одним з ключових. 

“Сьогодні (23 червня, - ред.) розглянули ситуацію з укриттями в областях, районах та містах, які ворог тероризує найбільш інтенсивно”, – зазначив Володимир Зеленський.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на захоплених територіях Запоріжжя окупанти змушують дітей писати листи військовим рф.

Головне