В ООН назвали кількість загиблих мирних жителів в Україні 

В ООН назвали кількість загиблих мирних жителів в Україні 

За майже рік війни, яку рф розв’язала в Україні, в нашій країні загинуло щонайменше 7199 мирних жителів, поранення отримали - ще 11 756 осіб. Такі дані наводить Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), які цитує The Guardian.

Попри озвучені цифри, в УВКПЛ вважають, що справжня кількість є набагато вищою.

Серед 7199 вбитих: 

  • 2888 чоловіків,
  • 1941 жінка, 
  • 266 хлопчиків, 
  • 180 дівчаток,
  • 32 дитини та 1932 дорослих, стать яких досі не відома.

З 1 по 12 лютого поточного року в ООН зафіксувало 262 жертви серед цивільного населення:

  • 59 убитих (28 чоловіків, 19 жінок, а також 12 дорослих, стать яких поки не відома);
  • 203 поранених (63 чоловіки, 43 жінки, 5 хлопчиків, 6 дівчаток, а також 86 дорослих, стать яких поки що не відома).

У січні цього року найбільше жертв серед цивільних було зафіксовано на Донбасі та у Запорізькій області. Також минулого місяця спостерігалась дуже висока інтенсивність обстрілів медичних та освітніх закладів в Україні.

Фахівці пояснюють, що українське мирне населення страждає через невибіркове застосування росіянами артилерії та інших систем. 

“Більшість зафіксованих втрат серед цивільного населення були спричинені використанням вибухової зброї з широким радіусом дії, включаючи обстріли з важкої артилерії, реактивних систем залпового вогню, ракет і авіаударів”, - вказано у повідомленні.

За даними Офісу Генпрокурора, від початку повномасштабної війни в Україні загинула 461 дитина, понад 926 - отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в українському МЗС вважають, що зустріч президентів України та США Володимира Зеленського і Джо Байдена прискорить надання Україні зброї.

Головне