В окупованому Маріуполі росіяни змушують дітей ставати піонерами

В окупованому Маріуполі росіяни змушують дітей ставати піонерами

У тимчасово окупованому Маріуполі дітей з нового навчального року примушують вступати до так званих "патріотичних організацій".

Про це повідомила Маріупольська міська рада.

Зокрема, йдеться про організацію "двіжєніє пєрвих". Цього тижня відбулася церемонія відкриття центру цього руху в міст.

Окупанти планують створити осередки цих новітніх "піонерів" у всіх школах міста. Наразі у так званій "ДНР" вже діє понад 550 таких осередків.

"Все, як за радянських часів: є старша піонерська вожата, голова “совєта дружин” і звичайні "піонери". Маріуполь повертають в радянське минуле. Молоді замість розвитку пропонують деградацію. Для окупантів це зручно, адже так легше управляти людьми і вирощувати "російських патріотів", яких потім відправляти на нові війни", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, російське окупаційне військо почало зводити поблизу захопленого Маріуполя нові укріплення. Питання російської логістики з Ростову забезпечують два моста, які у разі знищення суттєво ускладнять забезпечення окупантів. 

Крім того, російські загарбники майже завершили будівництво залізничної гілки, яка з'єднає Ростов-на-Дону з окупованим Маріуполем. Українські сили "рахують на години", адже коли ця залізниця запрацює, вона кардинально змінить всю логістичну картину на лінії фронту.

Як писав "Ми-Україна" раніше, африканський континент особливо постраждав від війни рф в Україні.

Головне