В окупованій Запорізькій області вже є перші "гастролери" з Курщини, але це не масове явище - Федоров

В окупованій Запорізькій області вже є перші

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області зафіксовано поодинокі випадки появи переселенців з Курської області росії. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Зокрема, кілька сімей вже розміщено в окупованій Кирилівці на узбережжі Азовського моря.

Однак наразі це явище не має масового характеру. Йдеться лише про окремі випадки, які російська влада використовує в пропагандистських цілях, створюючи ілюзію масштабної евакуації та надання допомоги.

За наявною інформацією, у таких населених пунктах як Бердянськ, Приморськ, Приазовськ та Кирилівка не спостерігається значного припливу переселенців з Курщини. Кількість прибулих не досягає навіть сотень, не кажучи вже про тисячі осіб.

"Наразі в окремі бази вони почали привозити відпочивальників, евакуйованих з Курської області. Але ще раз підкреслюю, немає жодної масовості. Тож це навіть не про сотні сімей, це про поодинокі сім'ї, які вони зробили суто для своєї російської пропаганди. Начебто привезли, начебто допомагати. Але ми не бачимо ні сотень, ні тисяч тим паче людей, які б евакуювалися ні в Бердянськ, ні в Приморськ, ні в Приазовськ, ні в Кирилівку", - запевнив Федоров.

Нагадаємо, російська влада організовує переміщення жителів Курської області на окуповані території України, зокрема в Запорізьку область, Маріуполь та Новоазовський район. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Петро Андрющенко, радник міського голови Маріуполя.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські збройні сили суттєво скоротили кількість авіаударів по Часовому Яру. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив Андрій Полухін, прес-офіцер 24-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

Головне