В Одеській області припинено канал торгівлі людьми

В Одеській області припинено канал торгівлі людьми

Оперативники Одеського прикордонного загону разом з міграційною поліцією ГУНП в Одеській області розгорнули операцію, у результаті якої припинено функціонування каналу торгівлі людьми у формі трудової експлуатації. Організатором злочинного бізнесу виявилась 56-річна жителька Одещини.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Вона обманювала жінок з уразливим станом та низьким соціальним рівнем життя, пропонуючи їм роботу за кордоном. Однак по прибуттю до Румунії українки опинилися у трудовому рабстві. Зловмисниця обмежувала їх свободу, змушувала звертатись до держорганів за соціальною допомогою та відбирала у них документи та кошти.

Правоохоронці провели обшук у місці проживання зловмисниці, де виявили румунські документи, мобільні телефони, банківські картки та грошові кошти. Фігуратку затримано та повідомлено про підозру за статтею “Торгівля людьми” Кримінального кодексу України.   

Нагадаємо, на одній з автомобільних стоянок на трасі Київ-Чоп 34-річний мешканець села Синів з Рівненщини встановив скриньку для збору коштів на потреби військових. Проте розслідування встановило, що отримані гроші він використовував винятково для своїх потреб.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, перебуваючи на посаді диякона тоді ще Свято-Георгіївського храму УПЦ МП у Львові, Олександр Іванченко роздавав відвідувачам церкви літературу з явною російською пропагандою.

Головне