В Одесі затримано чоловіка та жінку за напад на патрульну поліцейську

В Одесі затримано чоловіка та жінку за напад на патрульну поліцейську

В Одесі сталася сутичка між чоловіком, який відмовився отримувати повістку, та правоохоронцями. В результаті нападники побили патрульну поліцейську.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області.  

Інцидент стався під час перевірки військовослужбовцями ТЦК та СП військово-облікових даних водія автомобіля КІА, згідно з повідомлення чоловік кілька років не проходив ВЛК.

Чоловік, відмовившись отримати повістку, викликав свого 43-річного брата на допомогу. Конфлікт з військовослужбовцями та поліцейськими швидко переріс у бійку, в яку втрутилася 42-річна перехожа. 

“Переглянувши відео з боді-камер поліцейських, встановлено, що 43-річний чоловік схопив патрульну за ноги і повалив на землю, а 42-річна жінка нанесла поліцейській декілька ударів по голові. Крім цього, фігурант вибігав та лягав на проїжджу частину дороги, заважаючи руху транспортних засобів”, - повідомили в поліції. 

Досудове розслідування розпочато за статтею 345 Кримінального кодексу України  (насильство щодо працівника правоохоронного органу). Чоловіка та жінку було затримана згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України, а Приморська окружна прокуратура міста Одеси вирішує питання про повідомлення їм про підозру. 

Поліцейські також розслідують випадок тілесних ушкоджень, завданих військовослужбовцю ТЦК та СП водієм КІА, який втік з місця події. За цим фактом відкрито провадження за статтею 125 ККУ  (умисне легке тілесне ушкодження). Правоохоронці наразі встановлюють місцезнаходження фігуранта.

У рамках обох кримінальних проваджень будуть призначені судово-медичні експертизи для визначення ступеня тяжкості завданих тілесних ушкоджень. За результатами експертиз буде прийнято процесуальне рішення щодо остаточної правової кваліфікації дій правопорушників. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, четверо чоловіків отримали підозри за побиття працівника Верховинського РТЦК та СП на початку липня у Ворохті.

Головне