В Одесі затримали чоловіка який підпалив автомобіль військової

В Одесі затримали чоловіка який підпалив автомобіль військової

Одеські Поліцейські затримали 28-річного чоловіка, який за попередньою змовою з невідомою особою підпалив Mercedes-Benz, що належить військовій.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Зловмисник, який раніше самовільно залишив місце служби у військовій частині, вночі 23 червня облив легкозаймистою рідиною та підпалив автівку, припарковану в дворі будинку. Палаючу машину він сфотографував, щоб надіслати підтвердження виконання завдання замовнику, і втік з місця злочину.

Розшуком підпалювача займалися оперативники поліції. Їм вдалося встановити особу зловмисника та затримати його.

Виявилося, що 28-річний чоловік вже мав проблеми із законом. У березні його засудили за оборудки з наркотиками, а також він є фігурантом трьох кримінальних проваджень за незаконне поводження зі зброєю, придбання наркотиків та крадіжку телефону.

Як розповів начальник відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Ігор Страшной, замовлення на підпал Mercedes-Benz чоловік отримав в одному з месенджерів. Йому обіцяли 80 тисяч гривень, але після виконання роботи він отримав лише 937 гривень та повідомлення, що його запрошують до Києва “працювати” далі.

Наразі затриманому оголошено про підозру за чотирма статтями за ч. 2 ст. 263 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу), ч. 2 ст. 309 (незаконне придбання та зберіганні особливо небезпечної психотропної речовини без мети збуту, вчиненому протягом року після засудження за цією статтею), ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану), та ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу), Кримінального кодексу України. 

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 605 тисяч гривень. Матеріали справи будуть передані до Державного бюро розслідувань.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Кіровоградщині правоохоронці викрили та затримали 28-річну жительку Олександрії, яка співпрацювала з російськими спецслужбами.

Головне