В Одесі посадовицю Антимонопольного комітету викрили на хабарі у $10 тисяч

В Одесі посадовицю Антимонопольного комітету викрили на хабарі у $10 тисяч

Посадовицю відділення Антимонопольного комітету в Одесі викрили на хабарництві. Жінку затримали під час отримання 10 тисяч доларів неправомірної вигоди. Про це повідомили у Офісі генерального прокурора.

Слідство встановило, що хабар посадовиця вимагала за пом’якшення адміністративних санкцій через порушення антимонопольного законодавства.

"За цю суму вона обіцяла зменшити розмір штрафних санкцій з 3,5 млн грн до 30 тис грн та відтягувати рішення щодо внесення підприємства до "чорного списку", що унеможливить потенційну участь у майбутніх торгах", - зазначили в ОГПУ.

Посадовицю затримали відповідно до ст. 208 КПК України та оголосили підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Їй вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Як повідомляли "Ми-Україна", Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення щодо запобіжного заходу для високопосадовця Офісу генерального прокурора України. Нещодавно цього прокурора затримали на гарячому при отриманні хабаря у розмірі 170 000 доларів США.

Головне