В Одесі на Думській площі таки відбулося урочисте підняття прапора з нагоди Дня міста (відео)

В Одесі на Думській площі таки відбулося урочисте підняття прапора з нагоди Дня міста (відео)

У день народження Одеси, 2 вересня, в історичному центрі відбулась церемонія підняття прапора міста. Дійство на Думській площі пройшло із затримкою, адже цьому передувала акція протесту щодо непотрібних закупівель, кошти з яких можна було б передати на потреби ЗСУ.

Разом з місцевим стягом на на площі майоріли також і прапори усіх родів військ, які захищають нашу країну від агресора та держпрапори країн, які підтримують Україну у боротьбі.

"Ми маємо і далі залишатись сильними і згуртованими. А це означає - залишатися поруч із нашими Збройними силами та всіма тими штурмовими бригадами, що сьогодні звільняють українські землі від загарбників", - сказав одеський міський голова Геннадій Труханов.

Як відомо, у суботу, 2 вересня, сотні одеситів вийшли на акцію протесту. Вони виступили проти безглуздих закупівель та тендерів. Учасники акції переконані, що “зайві” гроші – це потенційні дрони, турнікети, автівки для Збройних сил України. Вони можуть врятувати життя та наблизити перемогу.

Люди на вулиці скандували “ЗСУ”, а також запрошували вийти до них міського голову словами “Гена, выходи!”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру клірику УПЦ МП у Житомирській області, який роздавав вірянам кремлівські “агітки”. У відомстві розповіли, що настоятель церкви Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ МП розпалював релігійну ненависть.

При цьому клірик розповсюджував ворожу наочність за вказівкою свого митрополита. Йому СБУ вже повідомила про підозру у злочинах проти України.

Головне