В Німеччині заявили про готовність передати Україні ракети Taurus, але є умови

В Німеччині заявили про готовність передати Україні ракети Taurus, але є умови

Голова опозиційної партії "Християнсько-демократичний союз" (ХДС) та кандидат на пост канцлера Німеччини Фрідріх Мерц висловив готовність передати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

Про це він заявив в ефірі програми ARD.

Однак він підкреслив, що це може статися лише за певних умов.

“Я б не зробив цього просто так. Я б сказав: якщо бомбардування не припиняться, то першим кроком має бути зняття обмеження на дальність. А другим кроком від нас буде доставка Taurus”, -  сказав Мерц.

Тобто він зазначив, що спершу Берлін повинен вимагати від Путіна зупинити бомбардування цивільних об'єктів. Якщо Москва не відреагує, він вважає необхідним зняти обмеження на використання німецької зброї, після чого можна передати Збройним силам України далекобійні ракети Taurus.

“А далі Путін сам вирішуватиме, наскільки далеко він захоче зайти в цій війні”, - додав Мерц. 

Україна прагне отримати ці ракети для зміцнення оборони, та вже протягом довгого часу не може добитись поставок далекобійних ракет від Німеччини.

Позиція Мерца стосується затримки у постачанні Taurus, яка триває вже досить довго. Нинішній канцлер Олаф Шольц неодноразово відмовлявся від надання Україні цих ракет через побоювання, що їхній радіус дії може дозволити Україні завдати удару по Москві.

Також варто зазначити, що Мерц активно підтримує Україну та критикує позицію Шольца. Наприкінці вересня цього року він стверджував, що канцлер не прагне до перемоги України у війні, а лише допомагає їй не програти. 

"Ми повинні дати Путіну чітку відповідь", — наголосив Мерц, вказуючи на необхідність реакції західних країн на агресію росії.

Крилаті ракети Taurus – це сучасні далекобійні системи озброєння, які здатні завдавати точних ударів по наземних цілях на великих відстанях. Вони розроблені для використання з літаками, і їхнє застосування може суттєво посилити військовий потенціал Збройних сил України.

Як писав “Ми Україна” раніше, німецькі солдати брали участь у змаганнях з військовими рф.

Головне