В Німеччині безробітних українців можуть позбавити допомоги, - Bild

В Німеччині безробітних українців можуть позбавити допомоги, - Bild

Уряд Німеччини розглядає можливість припинення фінансової допомоги для українських біженців, які перебувають в країні протягом певного часу і відмовляються від зайняття працею.

За інформацією видання "Bild", в міністерстві праці ФРН розглядають можливість скасування допомоги для тих, хто протягом до двох місяців відмовляється працювати. У такому випадку держава покриє лише витрати на проживання та комунальні послуги для осіб, які перебувають на соціальному забезпеченні.

Після цього терміну особам знову буде запропонована робота, і в разі відмови можуть застосовуватися санкції.

Важливо відзначити, що Німеччина є однією з країн, яка приймає найбільше українських переселенців - понад 1 мільйон осіб, які отримують фінансову допомогу. Проте, існує обурення щодо того, що лише обмежена кількість біженців знаходить роботу. Уряд висловлює обурення цією ситуацією і розглядає можливість змінити систему допомоги для тих, хто відмовляється працювати без вагомих причин.

Влада планує пропонувати роботу кожному повнолітньому українському біженцеві, а в разі відмови можуть зменшити чи повністю скасувати соціальні виплати.

Нагадаємо, уряд Болгарії ухвалив рішення продовжити термін дії програми гуманітарної допомоги українським біженцям. Українці можуть отримувати фінансування на безкоштовне житло. Від початку повномасштабного вторгнення росії українці отримують від Болгарії тимчасовий захист.

Водночас у Данії вважають, що після перемоги українські біженці мають повернутися додому, адже біженство для країни є "тимчасовим явищем".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Таврійському напрямку окупанти застосовують близько 100 дронів за добу.

Головне