В НАЗК розповіли про виявлені "кричущі факти" купівлі дорогого майна депутатами та правоохоронцями

В НАЗК розповіли про виявлені

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило "кричущі факти" придбання дорогого майна серед депутатів місцевих рад та правоохоронців. Про це розповів голова НАЗК Олександр Новіков в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Ми перевіряємо правоохоронців, здійснюємо моніторинг способу життя народних депутатів і депутатів місцевих рад. За останні пів року ми встановили просто кричущі факти придбання депутатами місцевих рад або працівниками правоохоронних органів, які не мають законних доходів, житла в таких житлових комплексах київських як "Бульвар фонтанів", "Новопечерські липки". Тобто, можна сказати, це місця концентрації осіб, які незаконно збагачуються, - зазначив Новіков.

При цьому він наголосив, що НАЗК перевіряє ці елітні житлові комплекси суцільним порядком і пояснив, що це означає.

"Ми беремо з реєстрів суцільним порядком інформацію. Перевіряємо, чи це не державний службовець та чи не має він відношення до посадовців, які займають високі посади", - зазначив голова НАЗК.

Як повідомляли "Ми-Україна", Національне агентство з питань запобігання корупції протягом трьох місяців перевірятиме весь керівний склад військових комісаріатів. Йдеться про сотні керівників військкоматів. Також НАЗК перевірятиме і майно їхніх рідних.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.