В Нацполіції показали відео зруйнованого Вовчанська з висоти пташиного польоту

В Нацполіції показали відео зруйнованого Вовчанська з висоти пташиного польоту

У мережі показали зруйноване місто Вовчанськ Чугуївського району Харківської області, яке хочуть захопити російські окупанти.

Відео опублікувала пресслужба поліцейської бригади "Лють".

Протягом місяця боїв місто Вовчанськ, де до війни проживало 19 000 мешканців, зазнало значних змін.

"На напрямку відповідальності ОТУВ "Харків" ворог не припиняє спроби прорвати нашу оборону. Бої точаться у напрямку Вовчанськ та Стариця. Також ворог протягом цієї доби наніс 253 обстріли артилерією, 15 ударів авіацією і 17 ударів дронами-камікадзе. Наша артилерія у відповідь виконала 481 вогневе завдання, внаслідок чого ворог втратив 115 осіб пораненими та вбитими", - розповів речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх.

За словами речника оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назара Волошина, Сили оборони наразі контролюють близько 70% міста. В самому Вовчанську та його околицях тривають запеклі бої з окупантами.

30 травня російські окупанти посилили спроби штурму населеного пункту Липці на Харківщині з метою витіснення Сил оборони з цього напрямку.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Збройні сили України з 26 травня по 2 червня ліквідували 8670 російських військових і знищили 1443 одиниці озброєння та техніки.

Головне