В МЗС України відреагували на державний переворот у Нігері: Уважно стежимо за розвитком подій

В МЗС України відреагували на державний переворот у Нігері: Уважно стежимо за розвитком подій

Україна засудила державний переворот в Республіці Нігер. Відповідну заяву оприлюднило українське Міністерство закордонних справ.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що уважно стежать за подальшим розвитком подій.

"Наголошуємо на необхідності дотримання національного законодавства Нігеру та норм міжнародного права, категорично відкидаємо будь-які спроби насильницької, нелегітимної зміни конституційного ладу", - йдеться у заяві МЗС.

Також в Міністерстві заявили, що стабільність в Нігері має важливе значення для подолання безпекових викликів у Центральній Африці.

Нагадаємо, раніше нігерські солдати заявили на національному телебаченні про переворот в Нігері та усунення законно обраного президента Мохамеда Базума від влади. Зачитуючи заяву, полковник Амаду Абдраман, оточений офіцерами у військовій формі, сказав, що сили оборони та безпеки вирішили “покласти край режиму, через погіршення ситуації з безпекою та погане управління”.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Нігері, як передають журналісти, триває державний переворот. Військовослужбовці президентської гвардії заблокували доступ до резиденції президента країни Мохамеда Базума. Президент почав переговори із заколотниками.

Головне