В МЗС Куби стверджують, що росія намагалася вербувати громадян країни для війни проти України

В МЗС Куби стверджують, що росія намагалася вербувати громадян країни для війни проти України

На Кубі виявили мережу торгівлі людьми, яка у співпраці з рф займалася вербуванням кубинських громадян на війну в Україну. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ Куби.

За даними відомства, вербували кубинців як у росії, так і на Кубі.

"Міністерство внутрішніх справ виявило та працює над нейтралізацією та ліквідацією мережі торгівлі людьми, яка діє з росії, щоб включити кубинських громадян, які проживають там і навіть деяких, які проживають на Кубі, до військових сил, що беруть участь у військових операціях в Україні. Проти осіб, причетних до цих дій, відкрито кримінальні провадження", - заявили в МЗС Куби.

Також у зовнішньополітичному відомстві наголосили, що певні сили намагаються зіпсувати імідж Куби і стверджують, що країна є співучасником цих дій.

"Куба має тверду і чітку історичну позицію проти найманства. І вона відіграє активну роль в ООН у відмові від вищезгаданої практики, будучи автором кількох ініціатив, схвалених у цій організації", - наголосили в МЗС.

Крім того влада Куби запевнила, що не бере участь у війні росії та України.

"Країна діє і буде рішуче діяти проти тих, хто на національній території бере участь у будь-якій формі торгівлі людьми з метою найманства або вербування, щоб громадяни Куби могли підняти зброю проти будь-якої країни", - йдеться в заяві МЗС Куби.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські спецслужби вербують українців під час перетину кордону. Спроби вербування росіянами українських біженців виявили під час процедури перетину кордону на території росії. Через виявлені факти Служба державної безпеки Латвії нагадала про ризики вербування та розвідки на території росії та Білорусі.

Головне