Росія намагається вербувати українців під час перетину кордону, - Служба держбезпеки Латвії

Росія намагається вербувати українців під час перетину кордону, - Служба держбезпеки Латвії

Російські спецслужби вербують українців під час перетину кордону. Про це заявили у Службі державної безпеки Латвії, повідомляє Delfi.

За даними латвійської служби держбезпеки, вони виявили спроби вербування росіянами українських біженців під час процедури перетину кордону на території росії. Зокрема, співробітники фсб рф видають себе за прикордонників. Вони проводять тривалі докладні інтерв'ю з біженцями, що більше схожі на допити. В українців випитують їхню біографію, контакти в українських силових структурах та ситуацію у зонах бойових дій, а саме тактику українських військових і надану Заходом допомогу. Ці дані, стверджують у Службі державної безпеки Латвії, росіяни використовують для планування атак. Після вивідування інформації росіяни відкрито намагаються вербувати українців.

Через виявлені факти Служба державної безпеки Латвії нагадала громадськості про високі ризики вербування та розвідки на території росії та Білорусі. Також латвійців закликали не їздити до цих країн.

Як повідомляли "Ми-Україна", співробітники Служби безпеки України викрили вінничанина-зрадника, який займався вербуванням колишніх українських ув’язнених до ПВК “Вагнера”.  

Головне