В МЗС Китаю відповіли щодо участі на Саміті миру

В МЗС Китаю відповіли щодо участі на Саміті миру

У Міністерстві закордонних справ Китаю повідомили, що наразі не мають інформації щодо відправлення офіційної делегації КНР на Глобальний мирний саміт у Швейцарії. Про це повідомила речниця Міністерства закордонних справ (МЗС) Китаю Мао Нін під час пресконференції.

Наразі не може надати інформацію щодо участі Китаю у Саміті миру та додала, що її країна підтримує будь-які зусилля, які сприятимуть врегулюванню та мирному вирішенню "української кризи".

"Китай підтримує своєчасне скликання міжнародної мирної конференції, визнаної і Україною, і росією, з рівноправною участю всіх сторін та об’єктивним обговоренням усіх мирних ініціатив", - йдеться у повідомленні.

Пекін заохочує мирне врегулювання "кризи" й виступає за проведення міжнародної мирної конференції, яку визнаватимуть Україна та Росія, з "рівною участю всіх сторін". 

Нагадаємо, російське окупаційне військо вчергове вгатило керованими авіаційними бомбами по Харкову. Вибухи в обласному центрі прогриміли близько 16:16.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в рамках кримінального провадження почали розслідувати обставини прориву російськими військами кордону в Харківській області, який стався 10 травня 2024 року. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Головне