В МЗС Фінляндії ліквідували департамент, який відповідав за росію

В МЗС Фінляндії ліквідували департамент, який відповідав за росію

Міністерство закордонних справ Фінляндії в рамках реформи вирішило ліквідувати департамент, який відповідав за росію. Про це повідомили на сайті відомства.

Це відбудеться в рамках реформи Міністерства. В майбутньому там хочуть лишити три регіональні відділи - євроатлантичний відділ, відділ Азії та Океанії і відділ Африки, Близького Сходу і Латинської Америки.

На таке рішення вплинуло різке погіршення міжнародного операційного середовища та геополітичні проблеми, які вимагають від Фінляндії здійснення сильного зовнішньополітичного впливу.

Нова структура регіональних департаментів краще відображає поточну ситуацію і ставить, серед іншого, всі країни-члени НАТО і країни найближчого оточення ЄС під відповідальність одного і того ж департаменту. Ця зміна враховує посилення курсу України на ЄС.

"росія переходить у відділ Азії та Океанії. Ресурси та інвестиції зосереджені в стратегічно важливих для Фінляндії країнах", - додали у МЗС.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний визначив план дій Сил оборони на поточний рік та заявив про необхідність зміни підходів ведення війни. Про це йдеться у його у статті для CNN.

На переконання Головкома, Україна має всі шанси перемогти росію, однак для цього потрібно бути більш мобільними в тактиці та засобах, і використати здобутий унікальний досвід ведення бойових дій.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Вірменія офіційно приєдналася до Міжнародного кримінального суду. Про це повідомила пресслужба суду у X.

Відомо, що країна стала 124-ою державою учасницею Міжнародного кримінального суду.

 

 

Головне