В Литві закликали позбавити Угорщину права голосу в ЄС

В Литві закликали позбавити Угорщину права голосу в ЄС

Депутатка Європарламенту від Литви Раса Юкнявічене закликала Єврокомісію та Раду розглянути можливість позбавлення Угорщини права голосу в Європейському Союзі.

Цю пропозицію вона висловила під час виступу перед Єврокомісією.

Вона вказала на необхідність розгляду процедур призупинення голосувальних прав країни. Юкнявічене також висловила переконання, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан співпрацює з російським президентом Володимиром Путіним і його дії спрямовані на дестабілізацію Європейського Союзу.

"На кого працює Орбан? На Путіна. І чому ви нічого не робите для того, щоб зупинити його? Невже ви не бачите, як ЄС знищується зсередини?" - заявила депутатка.

У своїй промові вона висловила обурення відносно того, що існуючі методи для зупинення такої деструкції є недостатньо ефективними, і закликала до більш рішучих заходів для захисту ЄС від потенційної загрози з боку Угорщини.

Нагадаємо:

  • На засіданні Європейської ради у Брюсселі 14 грудня, було затверджено початок переговорів щодо приєднання України та Молдови до Європейського Союзу.
  • Під час голосування, прем'єр-міністр Угорщини, Віктор Орбан, покинув зал, не ветуючи рішення Євроради.
  • Згодом стало відомо, як Шольц вивів Орбана із зали під час голосування за переговори ЄС з Україною.
  • Проте на тому ж саміті Угорщина заблокувала фінансову допомогу Україні у розмірі 50 млрд євро. Прем'єр Орбан повідомив, що не розблокує ці кошти до тих пір, поки ЄС не виплатить Угорщині 30 млрд євро, які були заморожені через проблеми країни з корупцією та правовою системою. Недавно Європейський Союз розморозив 10 млрд євро з цієї суми.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, кортеж президента США Джо Байдена потрапив в аварію

Головне