В Ізраїлі відповіли росії на заяви про те, що країна нібито не має права на оборону

В Ізраїлі відповіли росії на заяви про те, що країна нібито не має права на оборону

В Ізраїлі відповіли росії на заяви про те, що країна нібито не має права на оборону, адже ЦАХАЛ начебто "бореться з мирним населенням".

Таку заяву зробив російський представник в ООН Василь Небензя у четверг, 2 листопада, передають росЗМІ. За його словами, Ізраїль є "країною-окупантом" і "не має права на самооборону", а  безпека Ізраїлю може бути гарантована тільки після "справедливого розв’язання палестинської проблеми".

На це відповів постійний представник Ізраїлю в ООН Ґілад Ердан, пише видання Ynet. За його словами, йому смішно чути саме від російського представника "проповідь моралі щодо Ізраїлю на тему прав людини та міжнародного права". Він зазначив, що російська федерація - це остання країна, яка може "проповідувати" Ізраїлю.

Ердан також заявив, що такими заявами російського дипломата росіяни "відвертають увагу світу від вторгнення рф в Україну". Це, на його думку, "найбільш збочений спосіб" використовувати атаку ХАМАС на Ізраїль для своєї мети.

"Кожна людина у світі дуже добре знає, як би відреагувала росія, якби тисячі її громадян були вбиті та викрадені терористичною організацією. Прикро, що рф використовує нацистський теракт ХАМАС у хитрий спосіб, щоб відвернути увагу світу від її вторгнення в Україну", - додав ізраїльський дипломат.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Ізраїль висилає усіх робітників, які приїхали з сектору Гази, назад і не прийматиме нових. Також країна припиняє всі контакти з анклавом.

Головне