В Ізюмі росіяни зруйнували пам’ятку культурної спадщини (фото)

В Ізюмі росіяни зруйнували пам’ятку культурної спадщини (фото)

Російські окупанти вночі, 20 травня, завдали ракетного удару по місту Ізюм на Харківщині, внаслідок чого було зруйновано пам'ятку архітектури - Будинок культури "Залізничник".

Про це повідомив заступник керівника МВА Володимир Мацокін.

Будинок культури мав 95-річну історію і був справжнім осередком культурного життя міста. Тут працювали десятки гуртків, проводились концерти, вистави та інші культурні заходи. БК "Залізничник" також відігравав важливу роль у вихованні та розвитку дітей.

Важливо зазначити, що на момент обстрілу в будівлі не було жодних військових. БК "Залізничник" вже постраждав від російської окупації, але був готовий до реконструкції.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов повідомив про удари росії, які сталися 19 травня. За його словами, ракети впали в центральній частині міста, одна з них потрапила на цвинтар, а інша - у рекреаційну зону. 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив про посилення позицій Сил оборони України на Харківщині, зауваживши особливо ефективну роботу 57-ї та 82-ї бригад ДШВ.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, посол України у США Оксана Маркарова закликала до "сміливих рішень" від Сполучених Штатів щодо постачання систем протиповітряної оборони Patriot, наголошуючи на їхній критичній необхідності для захисту від російських повітряних атак.

Головне