В Івано-Франківській області зафіксували гепатит А: що відомо

В Івано-Франківській області зафіксували гепатит А: що відомо

В Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні перебувають семеро людей, які захворіли на гепатит A - четверо дорослих і троє дітей. Про це повідомила заступниця генерального директора медзакладу Наталія Дьоміна, інформує Суспільне.

“Діти – віком шести-семи років. Є такі, що у 5-6 класах. Всі пацієнти з Івано-Франківська. Їхній стан – середньої важкості. Важких немає. Є хворі, яких госпіталізували 31 жовтня та 1 листопада”, - зазначила Дьоміна.

Відомо, що від початку 2023 року в області 12 людей перехворіли на гепатит A. 

“Цифра 12 ні про що не свідчить. Але з точки зору епідеміології ми на підніжжі піку захворюваності вірусних гепатитів. Особливо - гепатиту A, тому що він має циклічність у п’ять-сім років. У нас останні спалахи цієї хвороби реєструвалися у 2017-2018 роках. Якщо порівнювати з 2022 роком, то є ріст захворюваності”, - розповіла заступниця генерального директора Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Тетяна Джус.

Нагадаємо, що мобільні бригади розпочали екстрену вакцинацію для тих, хто контактував з хворими на гепатит А у Вінницькій області. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Вінниці школи перебуватимуть на дистанційному навчанні через гепатит А. 

Головне