В ISW заявили про реальну загрозу захоплення Часового Яру

В ISW заявили про реальну загрозу захоплення Часового Яру

Російські війська намагаються захопити більше території до прибуття військової допомоги від США до України. Зокрема, окупанти планують наступати у напрямку Авдіївки, оскільки цей район дає більше можливостей для швидкого досягнення тактичних успіхів.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти ISW вказують, що війська рф у районі Авдіївки знаходяться приблизно за 30 км від заявленої ними оперативної цілі в Покровську та приблизно за 17 км від великих сіл на схід від Покровська. Також, спостерігається збільшений тиск російської армії на Часів Яр.

Захоплення Часового Яру може дати росіянам можливість значно просунутися в оперативному плані. Це може відкрити шлях для наступних операцій щодо міст, які складають важливий оборонний пояс України на Донеччині.

В ISW вважають, що російські війська, ймовірно, прагнуть захопити якнайбільше територій до отримання безпекової допомоги від США, яка може значно підвищити українські оборонні можливості у найближчі тижні.

Російське військове командування може посилити наступальні дії на північний захід від Авдіївки, оскільки ця територія надає більше можливостей для швидкого досягнення тактичних перемог, незважаючи на те, що ці перемоги можуть мати обмежене стратегічне значення.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Мінекономіки оцінили зростання ВВП та доходи держбюджету за січень-березень.

Головне