В ISW назвали причини успішного наступу ЗСУ на Бахмутському напрямку

В ISW назвали причини успішного наступу ЗСУ на Бахмутському напрямку

Успішні наступальні операції Збройних сил України на Бахмутському напрямку у вересні 2023 року стали можливими завдяки впровадженню системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та аеророзвідки.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За звітом також вказується, що російські джерела стверджували, що українські системи РЕБ значно ускладнювали комунікацію російських сил у західній Запорізькій області під час наступу у серпні 2023 року.

Американські аналітики відзначають нерівномірну ефективність російських систем РЕБ на всьому фронті, що дозволяє українським військовим продовжувати використовувати розвідувально-ударні комплекси безпілотників для нарушення наступальних операцій Росії.

У той час російські військові вважають, що наразі ні Росія, ні Україна не мають вирішальної переваги в галузі РЕБ одна над іншою.

ISW підкреслює, що підтримка Заходу для усунення, виведення з ладу або обхід російських систем РЕБ "збільшила б здатність України точково вражати цілі неподалеку від фронту, ускладнюючи просування Росії та створюючи передумови для подальших українських наступальних операцій".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у російських військ почало бракувати систем радіоелектронної боротьби, а українські війська все частіше використовують РЕБ, зокрема, для знищення дронів.

Головне