В іспанському регіоні через посуху оголосили надзвичайний стан

В іспанському регіоні через посуху оголосили надзвичайний стан

В іспанському регіоні Каталонії через посуху оголосили надзвичайний стан, яка була спричинена нестачею опадів упродовж останніх років.

Про це повідомило інформаційне агентство APNews.

"Регіон Каталонія на північному сході Іспанії у середу оголосив надзвичайний стан через посуху в 24 муніципалітетах на тлі відсутності дощів впродовж останніх років", - йдеться в повідомленні.

Обмеження, які будуть запроваджені в рамках надзвичайного стану, головним чином стосуватимуться сільськогосподарського та промислового використання води. Однак воно не стосується питної води, заявив на пресконференції директор Водного агентства Каталонії Семюель Реєс.

Нагадаємо, в Італії, у місті Аццано-Дечимо, у понеділок, 24 липня, випав град і встановив рекорд по розміру для Європи. За даними вчених, діаметр наразі найбільшого зафіксованого граду в Європі 19 см. Він був близьким до світового рекорду. Його встановили 23 липня 2010 року у Південній Дакоті в США. При цьому попередній європейський рекорд було встановлено у цьому ж місті 19 липня. Того разу діаметр льодини становив 16 см.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Південній Кореї цього літа від спеки загинуло 23 людини. У червні-липні подекуди в країні температура повітря підіймалася до +47°C. У цілому 21 особа померла від, ймовірно, пов’язаних зі спекою захворювань у період з 20 травня до кінця липня. Для порівняння, за аналогічний період у 2022 було зафіксовано лише сім подібних випадків.

Головне