В Ірані пролунали вибухи на цвинтарі: десятки людей загинули та отримали поранення

В Ірані пролунали вибухи на цвинтарі: десятки людей загинули та отримали поранення

В місті Керман в Ірані стався вибух на дорозі, яка веде до кладовища, де похований генерал Касем Сулеймані. За попередніми даними, загинули понад 70 людей та 170 отримали поранення.

Про це пишуть іранські ЗМІ.

Спочатку була інформація про 20 загиблих. Однак за останніми оновленнями кількість жертв вибуху перевищує 70 осіб (з них шість - діти), при цьому десятки інших отримали поранення (за попережніми даними, близько 170). Наразі немає офіційної інформації щодо причин вибуху.

Довідка.

Інцидент трапився на кладовищі в Кермані, недалеко від могили Касема Сулеймані, колишнього командира сил "Кудс" Армії вартових іранської революції, який був убитий під час атаки США 3 січня 2020 року в Багдаді.

Тоді Пентагон підтвердив, що Сулеймані був убитий за розпорядженням президента США Дональда Трампа. Мета - запобігання можливих нападів з боку Ірану у майбутньому.

Авіаудар по Сулеймані відбувся через кілька днів після спроби протестувальників у Багдаді захопити американське посольство. За інформацією американських військових, Касем Сулеймані та його спецпідрозділ несли відповідальність за загибель сотень та поранення тисяч американських військових, а також військовослужбовців міжнародної коаліції.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше,  у Києві російські ракети зруйнували фабрику бренду тактичного одягу M‑TAC.

Головне