В ГУР розповіли, чи намагаються окупанти атакувати енергосистему України

В ГУР розповіли, чи намагаються окупанти атакувати енергосистему України

Протягом цієї зими російське окупаційне військо вже намагалося атакувати енергетичну інфраструктуру України.

Про це в телемарафоні "Єдині новини" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

Він зауважив, що інформація про те, що наразі не має атак на енергетичну інфраструктуру, не відповідає дійсності, оскільки спроби атак тривають.

Він також вказав, що у багатьох випадках, коли українські захисники збивають цілі, намагаються не розголошувати напрямок цих атак. Щодо інформації про збільшення темпів виробництва ракет рф, Юсов зазначив, що хоча запаси російських окупантів зараз менші, ніж минулої зими та на початку вторгнення, загроза масованих ракетних атак все ще існує. 

За його словами, хоча зараз окупанти працюють у більш заощадливому режимі, кожна атака є випробуванням для ППО, і навіть без значного запасу вони здатні до кількох потужних атак.

Нагадаємо, очільник комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев спростував чутки про настання апокаліпсису в Україні через нібито закінчення в країні коштів. Він наголосив на тому, що надходження продовжують йти за різними напрямками. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Сумщині з 19 населених пунктів у пʼяти-кілометровій зоні від кордону з росією евакуювали усіх людей.

Головне