В Енергоатомі підтвердили затримання посадовця компанії на отриманні хабаря

В Енергоатомі підтвердили затримання посадовця компанії на отриманні хабаря

На хабарі затримано високопосадовця "Енергоатому", ймовірно директора з контрольно-ревізійної роботи Олександра Скопича. Про це повідомила пресслужба "Енергоатому".

Цю інформацію підтвердила пресслужба компанії, не називаючи імені затриманого.

За даними слідства, до нього звернувся представник приватного товариства із проханням допомогти в отриманні оплати від одного з гірничо-збагачувальних комбінатів за договором, укладеним ще в грудні 2022 року.

48-річному підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави у сумі 1 млн гривень.

В Енергоатомі заявили, що сприятимуть слідчим у проведенні якомога швидшого та неупередженого розслідування.

За даними "Енергоатому", посадовець виступив посередником між підрядником та іншою компанією, використовуючи свої зв'язки для вирішення певних питань.

Журналіст Юрій Ніколов повідомляє, що Скопича затримали на хабарі у розмірі 100 тисяч гривень. За його інформацією, ці кошти вимагалися за сприяння у питаннях поставок палива.

Станом на момент публікації новини офіційного повідомлення від правоохоронних органів щодо цього затримання не надходило.

"Енергоатом" заявляє про повну співпрацю з правоохоронними органами у розслідуванні цієї справи та наголошує на своїй прихильності до принципів прозорості та законності у діяльності компанії.

Нагадаємо, внаслідок авіаційного удару російських військ по Сумах, станом на 20:00, 28 вересня,загинуло 10 осіб, 22 отримали поранення.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський зміг передати план перемоги як президенту США Джо Байдену - так і обом кандидатам у президенти. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник Президента України Сергій Никифоров, підбиваючи підсумки візиту Володимира Зеленського до Сполучених Штатів.

Головне