В Держатомрегулювання розповіли, чи вже запрацювало в Україні нове сховище відпрацьованого ядерного палива

В Держатомрегулювання розповіли, чи вже запрацювало в Україні нове сховище відпрацьованого ядерного палива

В Україні поступово вводять в експлуатацію нове сховище відпрацьованого ядерного палива. Про це розповів  в.о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Відповідно до виконання наших міжнародних зобов'язань, це наш такий стратегічний напрямок - безпечне зберігання відпрацьованого ядерного палива в централізованому сховищі. Україна багато років будувала це сховище, пройшла відповідні процедури і орган врегулювання ядерної радіаційної безпеки надав окремий дозвіл на етап введення в експлуатацію цього сховища ще в квітні 2022 року НАЕК "Енергоатом". І НАЕК "Енергоатом" крок за кроком виконує заходи з введення в експлуатацію сховища відпрацьованого ядерного палива", - зазначив Коріков.

При цьому він наголосив, що зараз вже поступово відбувається транспортування палива у сховище.

"Станом на сьогодні відбувається введення в експлуатацію. Тобто відбувається транспортування відповідно палива в установленому порядку", - розповів Коріков.

Як повідомляли "Ми-Україна", Австрія оголосила про надання 1 млн євро Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) на підтримку діяльності з ядерної безпеки в Україні. Кошти на фінансування діяльності МАГАТЕ в Україні внесуть порівну австрійське МЗС і Міністерство захисту клімату.

Головне