В ДБР розповіли, що за фальшиві документи про непридатність чоловіків до служби беруть все більше

В ДБР розповіли, що за фальшиві документи про непридатність чоловіків до служби беруть все більше

Вартість фальшивих документів для чоловіків, які дозволяють їм уникнути військової служби, зростає. Про це заявила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За її словами, ціни змінюються в залежності від регіону, де такі документи продають, а також від тривалості війни.

"У 2022 році, ми розповідали, за липову довідку про непридатність до військової служби, наприклад, на Донеччині просили 1,5 тисячі доларів, а на Львівщині, наприклад, за це просили 3-5 тисяч доларів. Зараз помічається така тенденція, що вартість ось цих фальшивих документів звичайно зростає. Тому що розуміють, що правоохоронні органи, зокрема, Державне бюро розслідувань, відкривають кримінальні провадження. І за такі злочини можна на декілька років потрапити за ґрати. Цього явно не кожному хочеться", - зазначила Сапьян.

Також вона додала, що найчастіше купують липові довідки про інвалідність та опікунство.

Крім того Сапьян нагадала, що ухилянтів незаконно за гроші переправляють за кордон через ліси, річки, на матрацах та в багажниках авто.

"Чим довше триває війна, перед нами стає все більше і більше викликів", - наголосила представниця ДБР.

Як повідомляли "Ми-Україна", у перетині кордону щодня відмовляють щонайменше 150 чоловікам, які намагаються виїхати за межі України через пункти пропуску.

Головне