В Авдіївці зараз проживає близько двох тисяч людей, серед них є діти 

В Авдіївці зараз проживає близько двох тисяч людей, серед них є діти 

Бої за місто Авдіївка на Донеччині спалахнули з новою силою одразу після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого 2022 року і тривають досі. Попри постійні обстріли населеного пункту у ньому залишаються близько 2000 людей. 

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна" розповів керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"До 2014 року у місті проживало близько 40 тисяч осіб. У 2014-2015 – 3500 осіб. На початок повномасштабної війни у місті було приблизно 26 тисяч. Зараз орієнтовно в місті близько 1900 людей залишається. Серед них шестеро дітей, а два тижні тому було ще 47", – зазначив він.

Днями керівник об’єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський розповів, що Авдіївка скоро може перетворитись на другий Бахмут. Російське окупаційне військо докладає максимальних зусиль для оточення міста. При цьому він додав, що окупанти атакують Авдіївку однотипно, тобто всі ці атаки можна передбачити – це завжди відбувається з однієї і тієї ж “посадки”.

За даними на 20 березня, у Бахмуті перебувало щонайменше десять неповнолітніх дітей, чиї родини навідріз відмовляються виїжджати. Тривалий час місцеві правоохоронці вмовляли людей погодитися на евакуацію, однак коли умовляння припинили спрацьовувати, а небезпека для дітей стала реально смертельною, уряд ухвалив рішення примусово виселяти неповнолітніх із зони активних бойових дій

Як писав "Ми-Україна" раніше, весняні канікули у Києві для столичних школярів розпочнуться за графіком. На відпочинок учні київських навчальних закладів підуть 27 березня.

Головне