В Авдіївці на честь Дня міста у небо запустили держпрапор: він долетів до окупованого Донецька

В Авдіївці на честь Дня міста у небо запустили держпрапор: він долетів до окупованого Донецька

Українські воїни у суботу, 9 вересня, запустили в Авдіївці у небо державний стяг. Прапор, що летів за допомогою прикріплених до нього повітряних кульок чорного та червоного кольорів, вітром віднесло до поки що окупованого росіянами Донецька.

Як розповів керівник Авдіївської МВА Віталі Барабаш, вже там його намагалися збити окупанти.

"Сьогодні 245 річниця з дня заснування Авдіївки. День ми почали з активності – запустили в небо державний прапор на кульках. Він полетів на Донецьк. Вже чуємо перехвати, вони там трохи бісяться з цього приводу. Намагались його збити", – розповів він в ефірі марафону "Єдині новини".

Прифронтове місто, з якого запускали стяг, знаходиться на відстані у 10 км від Донецька.

Напередодні Барабаш попереджав, що з нагоду Дня міста російські окупанти можуть посилити обстріли та штурми Авдіївки. Він також зазначив, що на сьогодні у місті лишається 1659 людей. За підсумками минулого тижня виїхати з прифронтового міста вирішило дев'ятеро осіб. Влада закликає так само вчинити й інших оскільки з приходом зими цей процес суттєво ускладниться.

За даними Нацполіції, за минулу добу армія рф завдала 18 ударів по Донецькій області. Під ворожим вогнем перебували Авдіївка, Дружківка, Сіверськ, Торецьк,Катеринівка, Новобахмутівка та інші. На Зарічне загарбники скинули ФАБ-250, в результаті чого загинула людина. В цілому за учора окупаційне військо вбило на Донеччині чотирьох людей, ще семеро - отримали поранення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сполучні Штати можуть передати тактичні далекобійні ракети ATACMS в наступному пакеті військової допомоги Україні.

Головне