В Авдіївці - 1206 цивільних: евакуації часто скасовуються через обстріли 

В Авдіївці - 1206 цивільних: евакуації часто скасовуються через обстріли 

Ситуація в Авдіївці залишається надскладною. У місті досі залишаються більш як 1200 цивільних, вже тривалий час їм доводиться обходитися без газу, води, електрики і тепла, розповів в марафоні "Єдині новини" керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш. 

"Востаннє електрика була в квітні 2022 року, до цього ми по декілька разів на добу намагалися її відновлювати. Води у нас не було ще до початку повномасштабної війни, за пару місці точно. Газу з травня 2022 року нема. Опалення відсутнє, бо джерелом його постачання був Авдіївський коксохім. 13 березня 2022 року його потужно обстріляли, було влучання в теплоцентраль і після того тепла вже не було", - розповів він. 

Люди, які не виїхали з Авдіївки гріються "буржуйками" та печами. Але і це становить дуже високу небезпеку, оскільки росіяни, застосовуючи свої "Орлани" фіксують звідки підіймається дим і прицільно завдають ударів. 

Барабаш додав, що останнім часом дуже часто доводиться скасовувати евакуації. 

"Ворог дуже багато б'є по дорозі і, щоб не наражати людей на небезпеку, ми їх скасовуємо. Тим не менш, намагаємося вивезти охочих", - додав він.

В цілому за минулу добу по Авдіївці ворог завдав більш як 45 обстрілів, по позиціях навколо міста - в рази більше, рахунок йде на сотні. 

Нагадаємо, у 47 ОМБр "Маґура" розповіли, що навколо Авдіївки тривають дуже важкі бої. Росіяни насуваються щоденно та щоночі, попри відлигу застосовують броньовану техніку, включно з гусеничною, піхоту та безпілотники.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 23 грудня російські загарбники атакували місто Торецьк на Донеччині 500-кілограмовими авіаційними бомбами з фугасною боєголовкою (ФАБ-500). Для ураження міста противник використав два таких боєприпаси. Руйнувань було завдано 20 багатоповерхівкам та низці об'єктів соцінфраструктури.

Головне