В Археологічному музеї Нікосії запрацював український аудіогід

В Археологічному музеї Нікосії запрацював український аудіогід

У Кіпрському археологічному музеї у Нікосії запрацював український аудіогід. Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська. 

Відомо, що археологічний музей найстаріший і найбільший на Кіпрі.

“Це вже 70 український аудіогід, запушений у межах ініціативи першої леді України. Загалом такі аудіогіди працюють вже у 43 країнах світу”, - йдеться в повідомленні. 

Варто зауважити, що перша леді взяла учать у спільний культурній події із Кіпром. 

Зеленська подякувала першій леді Кіпру Філіппі Карсері, міністру культури країни, представникам музею та українського посольства за можливість впровадити аудіогід. 

"Культуру й цивілізацію народів перемогти неможливо. І унікальний античний спадок Кіпру, який за тисячоліття пережив усі ворожі навали, цьому доказ. Тепер пам’ятки Кіпру розповідатимуть про це українською", - зазначила вона.

Зазначається, що кіпрський музей - найстаріший і найбільший археологічний музей на Кіпрі. У ньому зберігаються артефакти, виявлені під час численних розкопок на острові. У музеї можна побачити найширшу у світі колекцію кіпрських старожитностей.

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни в Україні постраждали 1624 об’єкти культурної інфраструктури

Як писав “Ми-Україна” раніше, італійські архітектори відновлюватимуть Преображенський кафедральний собор в Одесі, який знищили росіяни.

 

 

Головне