В Албанії відкрили першу на Західних Балканах авіабазу НАТО

В Албанії відкрили першу на Західних Балканах авіабазу НАТО

В Албарнії в місті Кучова відкрилася перша на Західних Балканах авіабаза НАТО на базі модернізованого військового аеродрому. За даними Associated Press, колишня радянська авіабаза буде використовуватися як тренувальний майданчик і база для розміщення винищувачів.

Проект модернізації старого аеродрому, який не використовувався з 2005 року, був оголошений прем'єр-міністром Албанії Еді Рама як важливий крок у забезпеченні безпеки регіону.

Базу Кучова планують також використовувати, у разі потреби, для прийому італійських та грецьких винищувачів, які відповідають за охорону повітряного простору Албанії в рамках Інтегрованої системи протиповітряної та протиракетної оборони НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Taurus для України: що це – дезінформація, спецоперація чи політична гра

На відкритті авіабази приземлилися чотири винищувачі - два F-16 і два F-35 з Італії. Вартість реновації бази, за попередніми даними, становить приблизно 50 мільйонів євро, із коштів, вкладених НАТО.

Албанія вступила в НАТО 2009 року і є кандидатом на членство в ЄС.

Нагадаємо, НАТО розпочинає навчання з захисту своєї недавно розширеної території, у яких візьмуть участь понад 20 тисяч солдатів з 13 країн. Ці навчання триватимуть у північних регіонах Фінляндії, Норвегії і Швеції.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, МОЗ розпочинає перевірку ВЛК у Києві через велику кількість скарг.

Головне