УЗ запроваджує нові правила перевезення тварин, особлива увага - службовим собакам

УЗ запроваджує нові правила перевезення тварин, особлива увага - службовим собакам

"Укрзалізниця" ініціювала значні зміни до правил перевезення тварин у потягах. Ці пропозиції розроблені на основі відгуків пасажирів, досвіду закордонних залізниць та консультацій з експертами UAnimals, юристами та Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури.

Як інформує залізничний оператор, серед ключових змін: 

  • відмова від вимоги "жорсткої конструкції" для переносок,
  • дозвіл на тимчасове перебування малих тварин (до 45 см у холці) без переноски в купе,
  • можливість перевезення великих собак у вагонах СВ та РІЦ за умови повного викупу купе.

Для пасажирів "Інтерсіті+" з'явиться можливість подорожувати з великими собаками при викупі всіх місць у ряду.

Особлива увага приділяється службовим собакам представників Сил оборони, яким буде дозволено безкоштовний проїзд у всіх типах вагонів за умови наявності намордника і повідка.

"Якщо ви відчуватимете дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства з твариною, ми забезпечимо альтернативні місця", - запевняють в УЗ, демонструючи прагнення врахувати інтереси всіх пасажирів.

Компанія також анонсувала початок роботи над соціальною кампанією спільно з UAnimals, спрямованою на формування більш толерантного ставлення до пасажирів з тваринами.

Перед остаточним затвердженням Державною регуляторною службою України проєкт наказу буде винесено на суспільне обговорення. "Укрзалізниця" закликає пасажирів долучитися до обговорення, щоб забезпечити комфорт для всіх під час подорожей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям дозволили брати своїх тварин в укриття: оприлюднено умови

Як писав "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила агента ФСБ, який готував ракетний удар по станціях "Укрзалізниці" на Вінниччині. Злочинцю загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Головне