"Уряд Ватикану" має блискучі відносини з росією та РПЦ, - Білак

Голова правління міжнародної юридичної фірми "Кінстеллар" і заступник командира взводу ТРО Даніель Білак розповів, що "уряд Ватикану" має блискучі відносини з росією та РПЦ.

Про це він розповів в ефірі програми "На часі" на "Ми-Україна".

Він розповів про те, як Римська курія працює на користь росії. Зокрема, якщо в ситуації з томосом Ватикан зайняв нейтральну позицію, то прагнення української греко-католицької церкви на патріархію постійно блокується.

Нагадаємо, у Ватикані заявили, що Папа Римський своїм зверненням до молоді у Санкт-Петербурзі закликав російських католиків “не звеличувати імперіалістичну логіку”

“У словах привітання, звернених до деяких молодих російських католиків в останні кілька днів, як видно з контексту, в якому він їх виголосив. Папа мав намір заохотити молодих людей зберігати і розвивати те позитивне, що є у великій культурній та духовній спадщині росіїЗвичайно, не звеличувати імперіалістичну логіку”, — заявив він.

Звертаючись до росіян у базиліці Святої Катерини в Санкт-Петербурзі 25 серпня 2023 року, Папа Римський, повторивши заклик бути “сіячами насіння примирення”. Попросив їх ніколи не забувати про свою “спадщину”. Потім він згадав про “велику росію” та її культурну історію і згадав “правителів, великої росії” Петра І та Катерину ІІ.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Папа Римський Франциск під час діалогу з російською молоддю висловив захоплення “великою росією”. Він закликав росіян “ніколи не відмовлятися від імперської спадщини”. Речник МЗС України Олег Ніколенко нагадав, що саме такою “імперіалістичною пропагандою” рф виправдовує вбивства тисяч українців.

Головне