Уряд дозволив обирати номери під час реєстрації автомобіля: скільки це коштуватиме

Уряд дозволив обирати номери під час реєстрації автомобіля: скільки це коштуватиме

Українцям дозволили обирати номерні знаки або або їх буквено-цифрову комбінацію під час реєстрації або перереєстрації транспортного засобу. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Цими змінами (до постанов КМУ N 1388 та N 795 - ред.) запроваджено можливість окрім отримання номерних знаків із відповідними комбінаціями, за які передбачена додаткова плата (так звані коштовні номерні знаки), присвоювати такі комбінації без виготовлення номерного знака. Передбачено можливість за фіксовану плату обирати номерні знаки або їх буквено-цифрову комбінацію, якщо їх комбінації не віднесено до коштовних. Встановлено плату за попереднє замовлення (бронювання) обраних номерних знаків (їх буквено-цифрової комбінації)", - йдеться у повідомленні.

Послуга є платною, її вартість становитиме 300 гривень (окрім платних номерів). Також можна буде бронювати номерні знаки або буквено-цифрові комбінації за ціною 9 грн/доба, інформує МВС.

Нагадаємо, у квітні у “Дії” доопрацювали сервіс, який дозволяє поділитися техпаспортом на автівку. Також у застосунок додали можливість скасувати шеринг авто, якщо потреби у цьому більше немає. При цьому скористатися сервісом може як власник авто, так і належний користувач. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у травні у “Дії” з’явилась ще одна послуга – у застосунку стала доступною заміна водійських прав. Громадяни мають змогу подати заяву про заміну посвідчення в застосунку “Дія” та забрати готове водійське в сервісному центрі МВС. Інший варіант - взагалі відмовитися від пластикового документа й отримати е-посвідчення водія.

Головне