Урсула фон дер Ляєн закликала створити Європейський оборонний союз

Урсула фон дер Ляєн закликала створити Європейський оборонний союз

Урсула фон дер Ляєн наголошує на необхідності формування справжнього Європейського оборонного союзу для відповідей на виклики з безпеки, що постають перед Європою після початку війни росії проти України.

Про це вона заявила під час парламентських слухань у ЄвропарламентІ.

"Ми маємо надати Україні все, чого вона потребує для спротиву (російській агресії) і перемоги. Це потребує від нас визначення стратегічного вибору для нашого майбутнього. Вперше за десятиліття наша свобода опинилася під загрозою. Це наша відповідальність – зробити все необхідне, щоб захистити громадян ЄС. Захист Європи є європейським обов’язком. Зараз я переконана, що прийшов час будувати справжній Європейський оборонний союз", - зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн висловила критику на адресу прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за його нещодавній візит до столиці росії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила на важливості досягнення єдності щодо подальших кроків до миру в Україні підкресливши, що замороження конфлікту призведе до нових війн.

Головне