Уряд Німеччини спростив процедуру отримання громадянства

Уряд Німеччини спростив процедуру отримання громадянства

Уряд Німеччини ухвалив закон, що спрощує процедуру набуття громадянства ФРН. Про це повідомило видання Deutsche Welle.

Відтепер для отримання громадянства Німеччини громадянам інших країн необхідно прожити п'ять років замість нинішніх восьми. Натомість люди, які володіють німецькою мовою, займаються волонтерською діяльністю та мають професійні успіхи і кваліфікації можуть отримати громадянство через три роки проживання у країні.

Народжені у ФРН діти іноземців автоматично отримуватимуть німецьке громадянство за умови, якщо один з батьків мешкає в Німеччині понад п'ять років.

При цьому громадянство не надаватимуть громадянам, які то вчиняють антисемітські, расистські або інші дії з мотивів, що зневажають людську гідність.

Нагадаємо, зовнішньополітичне відомство Євросоюзу представило державам-членам пропозицію щодо реформування фонду, який надає військову підтримку Україні. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Дипломатичні представники кількох країн, зокрема Німеччини, висловили припущення, що ЄФМ стає менш ефективним, оскільки більша частина майбутніх поставок буде здійснюватися за рахунок нових закупівель озброєнь, а не з запасів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, румунські протестувальники розблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби.

Йдеться про пункт пропуску "Сірет — Порубне", наразі там рух вантажівок вільний як на вʼїзд, так і на виїзд з України.

 

Головне