Уряд надасть допомогу українцям для вивчення англійської у форматі "єПідтримки"

Уряд надасть допомогу українцям для вивчення англійської у форматі

Уряд надасть допомогу українцям для вивчення англійської у форматі "єПідтримки".

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

"Плануємо лончити нові проєкти майже щомісяця. Для всіх українців готуємо у форматі "єПідтримки" грошову допомогу для вивчення англійської. Схожий проєкт реалізували з "ковідними" сертифікатами, коли українці купували книги, ходили в спортзали. Цей досвід використаємо, щоб українці активніше вивчали мови", — розповів міністр.

Для вчителів готують безкоштовні програми навчання, щоб вони отримали доступ до якісної освіти та підвищення кваліфікації.

Нагадаємо, верховна Рада ухвалила закон, який скасовує заочну та вечірню форми навчання у вишаху з 2024 року. З 2024 році не буде проводитися набір вступників на вечірню та заочну форми навчання.

За законопроєкт проголосували 285 народних депутатів. Конкурсний відбір у виші буде здійснюватися, як і зазвичай, за результатами ЗНО 2021 року або НМТ 2022–2024 року.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект №10037, який передбачає перерозподіл ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) з військових потреб місцевих бюджетів на державний бюджет. За цей законопроект проголосували 253 народні депутати.

Загалом, на поточний і наступний рік з місцевих бюджетів передбачено перерахувати 214,7 мільярдів гривень на потреби армії.

Головне