Умєров та Сирський відвідали перший в Україні центр рекрутингу української армії, який відкрили у Львові

Умєров та Сирський відвідали перший в Україні центр рекрутингу української армії, який відкрили у Львові

Міністр оборони Рустем Умєров та Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідали центр рекрутингу української армії, який нещодавно відкрили у Львові.

За словами очільника Міноборони, нині у центрі працюють п’ятеро рекрутерів, які набирають людей в ЗСУ.

"Разом із Головнокомандувачем Олександром Сирським відвідав наш перший центр рекрутингу української армії, який віднедавна працює у Львові.

Зараз тут працюють п’ятеро рекрутерів. Хтось з них відслужив у війську, хтось - прийшов зі сфери IT та хоче впровадити свій досвід рекрутингу у війську", - зазначив міністр оборони.

Крім того він запевнив, що у центрі чоловікам не видають повістки - там лише допомагають підібрати вакансії у Силах оборони.

"Працівники центру вже розповідають про перші історії успіху та (і таке ще трапляється) про побоювання окремих відвідувачів - чи не видають тут повісток. Рекрутери не є військовослужбовцями та не мають повноважень вручати повістки. Їхня робота - допомогти підбирати вакансії у Силах оборони та надавати консультації", - наголосив Рустем Умєров.

Водночас міністр додав, що згодом в Україні з'явиться більше таких центрів.

Нагадаємо, центр рекрутингу української армії у Львові є першим таким центром. Це пілотний проєкт рекрутингу до української армії, який запустило Міноборони спільно з Львівською міською радою. У центрі щодня працюють рекрутери, які надають інформацію про вакансії в армії, консультують та проводять профорієнтаційні тести. Також співробітники центру супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії.

Людина, яка приходить до центру рекрутингу, обирає бажану посаду, проходить співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на певну вакансію, її відправляють у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку, яке триває один місяць та, за потреби, фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця він відправляється у частину для проходження військової служби.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Україні розробляють проєкт з цифрового рекрутингу до лав Збройних сил України для пошуку операторів дронів.

Головне