Умєров подякував Пентагону за ATACMS

Умєров подякував Пентагону за ATACMS

Міністр оборони Рустем Умєров подякував міністру оборони США Ллойду Остіну за передачу Україні далекобійних ракет ATACMS. 

Подякував керівництву США та особисто міністру Остіну за надання Україні ATACMS. Це має великий вплив на поле бою. У свою чергу, пресслужба Пентагону повідомила, що Остін підтвердив готовність Білого дому звернутися до Конгресу з проханням про виділення ресурсів, необхідних для того, щоб Україна могла продовжувати захищати свій народ.

Остін та Умєров також обговорили успішні результати засідання Контактної групи з питань оборони України, що відбулося минулого тижня в Брюсселі, та останні події в Україні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов відкинув можливість припинення вогню між Україною та росією за посередництва Китаю. За словами Данілова, Україна не сідатиме за стіл переговорів, поки російські війська не покинуть окуповані ними території.

При цьому він зазначив, що Москва, ймовірно, "втратила свою незалежність і тепер змушена покладатися на такі країни, як Китай, Північна Корея та Іран". Проте секретар РНБО відкинув можливість припинення вогню за посередництва КНР. Нещодавно Китай заявляв, що готовий сприяти "якнайшвидшому припиненню вогню" і переговорам між Україною та росією.

Головне